22-07-2024

Kids Festival 2024

𝗗𝗼𝗼𝗿 𝘀𝗮𝗺𝗲𝗻𝘄𝗲𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗲𝗲𝗻 𝗺𝗼𝗼𝗶𝗲𝗿𝗲 𝘇𝗼𝗺𝗲𝗿 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮𝗵𝗼𝗲𝘃𝗲 ☀️

Haagse organisaties bundelen deze zomer hun krachten voor plezier en ontwikkeling in de wijk. Vakantieavonturen beleven en nieuwe ervaringen opdoen is namelijk niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Toen bleek dat de zomerschool Mariahoeve weer niet door kon gaan, hebben verschillende organisaties in Den Haag de handen ineengeslagen.

Binnen twee weken realiseerden Kinderopvang 2Samen, Wijkz, Podium NOORD, DAK kindercentra, Stichting Lichtpuntjes van Mariahoeve, Toverbosch, Cultuurgebaar en CultuurSchakel samen alsnog een helder activiteitenaanbod. Het is niet alleen heel leuk, maar stimuleert ook een brede ontwikkeling. Het programma is bovendien verdeeld over de hele zomervakantie zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen deelnemen.

De partners hebben als gezamenlijk doel om alle kinderen een mooie zomer en vooral gelijke kansen te bieden. Dat doen ze door activiteiten te organiseren die niet alleen voor de eigen doelgroep kinderen zijn, maar voor de hele wijk, kosteloos of voor kleine bijdrage, laagdrempelig en toegankelijk. De ambitie is om daar ook na de vakantie mee door te gaan.

Het bijzondere aan deze samenwerking is dat die vele soorten instellingen samenbrengt, van welzijn, sport, kunst en cultuur tot maatschappelijke kinderopvang. Samen lukt het beter om kinderen te bereiken die dit soort initiatieven hard nodig hebben. Voor een mooie zomer, ook als je het thuis bijvoorbeeld wat minder breed hebt. Maar ook voor gelijke startkansen en het ontwikkelen van je talenten.