11-09-2024

5 miljoen extra voor kunst en cultuur in Den Haag

Dinsdag 10 september werd het Meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur door het college vastgesteld. En dat betekende goed nieuws voor de culturele sector van Den Haag, voor de theaters Diligentia en PePijn en voor KOO! Om deze collega-instellingen te behouden voor de stad, stelt het college eenmalig een bedrag van vijf miljoen euro beschikbaar voor de komende twee jaar. Als CultuurSchakel zijn we daar natuurlijk heel blij mee.

Het college was ook positief over de plannen van CultuurSchakel. Zo schrijft het in zijn reactie: “We onderschrijven de rol van CultuurSchakel als belangrijke partner op het gebied van kennisdeling, het creëren van kansen, het leggen van verbindingen en het zichtbaar maken van het cultuureducatie- en -participatieaanbod in Den Haag.” En over de toekomst: “Wij zien het strategisch partnerschap met CultuurSchakel, gezien haar rol als systeeminstelling op het gebied van cultuureducatie en cultuurbeoefening in de vrije tijd, met veel vertrouwen tegemoet.”

Marijn Cornelis, directeur-bestuurder van CultuurSchakel: "De reactie van het college geeft ons veel vertrouwen in de komende beleidsjaren, waarin wij voor de sector én voor de inwoners van Den Haag maximaal blijven bijdragen aan een bloeiend kunst- en cultuurlandschap in onze stad. De belofte van CultuurSchakel is en blijft: we zetten ons altijd voor 100% in om mensen te verbinden met kunst en cultuur in Den Haag. Of je nu cultuur aanbiedt of ervan geniet.”

Het MJB 2025-2028 is vastgesteld onder voorbehoud van de vaststelling van de gemeentelijke begroting 2025 door de gemeenteraad. Deze vergadering vindt op 14 november a.s. plaats.