25-09-2024

Week van de Toegankelijkheid

Van 7 t/m 12 oktober vieren we de Week van de Toegankelijkheid! Dit jaar staat het thema ‘Een toegankelijke werkplek’ centraal, met tal van activiteiten die aandacht vragen voor een inclusieve samenleving. Er is in alle hoeken van het land wel iets te doen, zoals workshops, optredens en culturele evenementen – voor iedereen toegankelijk!

Expositie Het Contrast Verrast

Het Atrium Den Haag wordt omgetoverd tot een kleurrijke kunstgalerij! Bewonder vier megagrote graffiti kunstwerken, gemaakt door Haagse Street Art kunstenaars, samen met talentvolle kunstenaars met een beperking.

Proefles DanceAble

Dansers met en zonder beperking zijn welkom bij Holland Dance Festival voor een proefles DanceAble. Deze les verkent dans vanuit een ontdekkende setting. Een geweldige kans om samen te bewegen en plezier te maken!

No Limits Festival

Het No Limits Festival biedt een podium voor professionele acteurs met een beperking. Laat je verrassen door indrukwekkende optredens die laten zien dat creativiteit geen grenzen kent.

Tentoonstelling Atelier De Kunstvlieg

Vanaf 12 oktober is in Muzee Scheveningen de tentoonstelling te zien van Atelier De Kunstvlieg. Kunstenaars met een verstandelijke, lichamelijke of sociaal-emotionele beperking reflecteren op de collectie van het museum.

KennisCafé ‘Het Contrast Verrast’

Werk je bij een kunst- of cultuurinstelling? Kom dan op 10 oktober naar het KennisCafé van gemeente Den Haag in Theater aan het Spui van 15.00 - 18.00 uur. Denk mee over hoe we de kunst- en cultuursector in Den Haag toegankelijker en inclusiever kunnen maken. Het café is gebaseerd op de 4 P’s van de Code Diversiteit & Inclusie: Programma, Publiek, Personeel en Partners. Meld je aan bij gemeente Den Haag
Kijk voor het volledige programma en meer informatie op weekvandetoegankelijkheid.nl.