De Nederlandsche Cocaïnefabriek

Tafel van Vijf Muziektheater

Theater, Muziek

'De Nederlandsche Cocaïnefabriek' is een muzikale gamevoorstelling over een weinig bekende pagina uit de Nederlandse geschiedenis: de legale handel in cocaïne tijdens de Eerste Wereldoorlog. In deze interactieve voorstelling gaan jongeren met de hoofdpersoon mee terug in de tijd en komen zij voor dezelfde dilemma’s te staan. In spelvorm maken ze keuzes in de cocaïnehandel waarbij ze spelen om de winst. Maar iedere keuze heeft een consequentie. Door het spel en de opzwepende livemuziek wordt het verleden herkenbaar en voelbaar. Deze belevenis vergeten ze niet snel! 

Aanbieder

Het Nationale Theater
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Neem contact op met
Frauke van Opstal
088 - 356 53 17
fraukevanopstal@hnt.nl
www.hnt.nl/educatie

Beschikbaar

16-12-2024 tot 16-12-2024

Lesmateriaal:
De pop-up expo (onderdeel van het programma voorafgaand aan de voorstelling) geeft de benodigde informatie en biedt historische context om de voorstelling goed te kunnen volgen.
Onderwijs:
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal
Ook avondvoorstelling:
Nee
Prijs:
€11,50 p/lln
Capaciteit:
90
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
105 minuten