Terecht

Het Houten Huis

Theater, Interdisciplinair

Er leven 350.000 ex-gedetineerden in Nederland. Dat zijn bijna net zoveel inwoners als de stad Utrecht, maar toch kennen weinig mensen een ex-gedetineerde. Wie zijn zij?

'Terecht' is een eigenzinnige mix van dans, livemuziek en tekst. In een absurde rechtbank worstelen rechters, verdachten, slachtoffers en experts om hun menselijkheid te behouden. Rituelen en regels moeten orde scheppen in de chaos. Ondertussen ziet het publiek het onderscheid tussen de betrokkenen steeds verder vervagen. Na afloop van de voorstelling volgt een kort nagesprek met een ex-gedetineerde.

Aanbieder

Het Nationale Theater
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Neem contact op met
Frauke van Opstal
088 - 356 53 17
fraukevanopstal@hnt.nl
www.hnt.nl/educatie

Beschikbaar

29-11-2024 tot 29-11-2024

Lesmateriaal:
Een lesbrief geeft leerkrachten handvatten om leerlingen voor te bereiden op de thema’s van de voorstelling: schuld, straf en rechtvaardigheid. Op afspraak is het mogelijk om met de klas een langer gesprek te voeren met een ex-gedetineerde. Bovendien is er ‘een gesprek op voeten’ mogelijk.
Onderwijs:
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Geschikt voor PrO 1 Geschikt voor PrO 2 Geschikt voor PrO 3 Vmbo Geschikt voor VMBO 1 Geschikt voor VMBO 2 Geschikt voor VMBO 3 Havo Geschikt voor HAVO 1 Geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Geschikt voor VWO 1 Geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Geschikt voor Speciaal
Prikkelniveau:
Gemiddeld

Maatwerk mogelijk:
Ja
Ook avondvoorstelling:
Ja
Prijs:
€11,50 p/lln
Capaciteit:
250
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
70 minuten