Twelfth Night

Theatergroep Aluin

Theater

'Twelfth Night' is ooit door Shakespeare geschreven als stiekem Queer-feestje binnen de normen van de zeventiende eeuw. Omdat destijds in Engeland alle rollen door mannen gespeeld werden, hadden de liefdesscènes en de genderverwarring in het stuk een extra laag. Het muziekspektakel 'Twelfth Night' is een romantische komedie. In het stuk is Orsino verliefd op Olivia, maar Olivia wil hier niks van weten. Daarom vraagt Orsinio aan Cesario om deze liefde over te brengen. Cesario doet dit zo overtuigend en goed dat de gevolgen knap verwarrend zijn. 

Sharlee Daantje won voor diens rol in 'Twelfth Night' de Zilveren Krekel, de jeugdtheaterprijs. 

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Aanbieder

Het Nationale Theater
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Neem contact op met
Frauke van Opstal
088 - 356 53 17
fraukevanopstal@hnt.nl
www.hnt.nl/educatie

Beschikbaar

05-11-2024 tot 05-11-2024

Lesmateriaal:
Bij deze voorstelling zijn workshops over identiteit beschikbaar. Tevens is er voorbereidend lesmateriaal voor in de klas beschikbaar.
Onderwijs:
Geschikt voor Voortgezet Toon groepen
Praktijkonderwijs Niet geschikt voor PrO 1 Niet geschikt voor PrO 2 Niet geschikt voor PrO 3 Vmbo Niet geschikt voor VMBO 1 Niet geschikt voor VMBO 2 Niet geschikt voor VMBO 3 Havo Niet geschikt voor HAVO 1 Niet geschikt voor HAVO 2 Geschikt voor HAVO 3 Vwo Niet geschikt voor VWO 1 Niet geschikt voor VWO 2 Geschikt voor VWO 3
Niet geschikt voor Speciaal
Ook avondvoorstelling:
Ja
Prijs:
€11,50 p/lln
Capaciteit:
150
Ringleiding aanwezig:
Nee
Rolstoel­toegankelijk:
Ja
Tijdsduur:
90 minuten