16-08-2024

Spotlight Festival 2024

Kunst en Cultuur in de Spotlight: Den Haag bereidt zich voor op het Spotlight Festival

Op 6 en 7 september ademt heel Den Haag kunst en cultuur tijdens het jaarlijkse Spotlight Festival. Dit bruisende evenement markeert sinds 2023 de start van het culturele seizoen in de stad en biedt een gevarieerd programma met muziek, dans, theater, comedy, film en meer. Verspreid over verschillende locaties krijgen bezoekers een unieke kans om sneak previews en optredens te zien van zowel gevestigde als opkomende artiesten.

Haags Cultuur Café in Amare

Op zaterdag 7 september vindt de derde editie van het Haags Cultuur Café plaats in Amare, in het teken van het Spotlight Festival. Dit evenement biedt kunstenaars en cultuurliefhebbers een platform om hun werk te presenteren en inspiratie op te doen. Met een speciale flyer-wall kunnen deelnemers hun informatie gemakkelijk delen, en via de "zeepkist" krijgen ze de kans om een voorproefje van maximaal vijf minuten te geven van hun plannen voor het komende culturele seizoen. Aanmelden voor een plek op de zeepkist kan tot 26 augustus via cultuurbeoefening@cultuurschakel.nl.

Mini-markt 'Eerste Hulp bij Podiumkunsten" bij De Vaillant

Op vrijdag 6 september is er vanaf 18:00 een Silent Disco bij De Vaillant, gecombineerd met de mini-markt ‘Eerste Hulp Bij Podiumkunsten’. Hier kunnen bezoekers terecht voor informatie over kunstsubsidies en meer, met advies van onder andere onze adviseur Liesbeth, die klaarstaat om vragen te beantwoorden over financiële ondersteuning voor kunstprojecten.

Kom naar het Spotlight Festival en laat je inspireren door het rijke aanbod aan kunst en cultuur in Den Haag. Mis deze kans niet om het nieuwe culturele seizoen op een bijzondere manier te beginnen!