10-09-2024

CultuurSchakel geeft 3 Hagenaars een jaar gratis kunstles cadeau

Drie inwoners van Den Haag kunnen met een actie van CultuurSchakel een jaar gratis kunstles winnen.

Iedereen aan de kunst!
Schilderen, dansen, rappen, toneelspelen, muziek maken, schrijven, vormgeven: kunst kan van alles zijn. Den Haag heeft een enorm groot en gevarieerd kunstaanbod, en de inwoners van Den Haag zijn van alle markten thuis als het gaat om cultuur. Toch laat nog niet iedereen zijn culturele kant tot volle bloei komen. Omdat mensen eenvoudigweg niet weten wat er allemaal voor aanbod is, omdat ze net even een extra duwtje nodig hebben, of omdat ze de financiële middelen niet hebben om zich kunstlessen te kunnen veroorloven. 
 
“Daar willen wij verbetering in brengen,” zegt Marijn Cornelis, directeur-bestuurder van CultuurSchakel. De culturele sector verdient het om in het zonnetje gezet te worden. En Hagenaars uit alle stadsdelen en van alle leeftijden verdienen het om te genieten van kunstbeoefening. Daarom hebben we deze actie bedacht. Dus speel jij al jaren met de gedachte gitaarles te nemen, maar komt het er niet van? Of ken je iemand die heel graag op breakdancen wil, maar het niet kan betalen? Dan is dit je kans om een wens werkelijkheid te laten worden!” 

Doe mee! 


Winactie
Van 10 september tot en met 10 oktober 2024 komen Hagenaars de actie van CultuurSchakel zowel online als offline op diverse plaatsen tegen. Door naar de landingspagina te gaan, kunnen deelnemers eenvoudig en overzichtelijk bij elkaar het Haagse kunstaanbod voor in de vrije tijd bekijken én deelnemen aan de actie. Wie het formulier op de actiepagina van de website invult, kan een jaar gratis kunstles naar keuze winnen. Voor zichzelf óf voor iemand anders. 

Saskia Bruines, wethouder Cultuur van de gemeente Den Haag, is enthousiast over de actie van CultuurSchakel. “Cultuurparticipatie is ontzettend belangrijk voor het plezier en de talentontwikkeling van alle inwoners van de stad,” aldus wethouder Bruines. “We zien voor veel inwoners helaas nog drempels om mee te doen aan culturele activiteiten en om gebruik te maken van het kunst- en cultuuraanbod. Ik ondersteun deze actie daarom van harte. Ik gun het iedereen zich te kunnen bekwamen in de kunsten. De stad telt meer dan zeshonderd aanbieders van cultureel vrijetijdsaanbod, dus voor ieder wat wils!”